Τι λέει ο Γιάννης Μπέζος για το “Support Art Workers”;

May 5, 2020


Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Πρωίνό, ο Γιάννης Μπέζος μίλησε για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο θέατρο από εδώ και πέρα και πήρε πολύ συγκεκριμένη θέση για το ψήφισμα με τα αιτήματα των ε…


Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Πρωίνό, ο Γιάννης Μπέζος μίλησε για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο θέατρο από εδώ και πέρα και πήρε πολύ συγκεκριμένη θέση για το ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων στον Πολιτισμό, “Support Art Workers”.

“Θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει πολιτιστική παραγωγή το καλοκαίρι, με την έννοια τη θεατρική, του χορού και της μουσικής. Θα ήταν τραγικό και πολύ κακό για όλους μας. Δεν μιλάω για τα οικονομικά των συναδέλφων και των συνεργατών, μιλάω γενικότερα. Θα το έβλεπα εφιαλτικό να μην υπάρχει παραγωγή το καλοκαίρι. Αλλά πρέπει να έχουμε με ένα τρόπο. Πρέπει κι εμείς να συμμετέχουμε στην προσπάθεια για τη δημόσια υγεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμμετέχουμε απόντες. Θα συμμετέχουμε παρόντες αλλά με κάποιους όρους και κάποιες προϋποθέσεις. Δεν μπορείς σε ένα θέατρο που έχει 2,000 θέσεις να βάλεις 2,000 θεατές, πρέπει να υπάρχει μία ποσόστωση, ένα τρόπος που θα μπαίνουν οι θεατές, να υπάρχουν προϋποθέσεις ασφαλείας.

Αυτό είναι πολύ γενικό. Δηλαδή τι να κάνει το κράτος; Να αρχίζει να δίνει χρήματα από εδώ και από εκεί; Με ποια λογική, με ποιες προϋποθέσεις θα χρηματοδοτήσει κάποιος κάποιον; Εγώ δεν λέω να μη βοηθηθούν όλοι, μακάρι! Πώς θα γίνει αυτό; Το θέμα είναι θα υπάρχουν οι χώροι για να γίνουν αυτές οι παραστάσεις; Εγώ δεν είμαι κατάλληλος να σας πω πώς θα γίνει αυτό. Μπορώ να σας πως μόνο ότι θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει δραστηριότητα καλοκαιρινή, με έναν διαφορετικό τρόπο. Το ότι πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση και βοήθεια και πώς θα γίνουν όλα αυτά, είναι δεδομένο. Το πώς θα εμφανιστούμε εμείς μετά είναι το ζητούμενο”, διευκρίνισε ο Γιάννης Μπέζος.

 Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.