Κορονοϊός: Τι θα γίνει τελικά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πώς θα τελεστούν οι Θείες Λειτουργίες

April 1, 2020


Πώς θα τελεστούν τελικά οι Θείες Λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα λόγω κορονοϊού;Αυτή είναι η τελική απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες στην οποία θα καταλήξουν όπως φαίνεται Εκκλησία και Πολιτεία.Συνεδριάζ…


Πώς θα τελεστούν τελικά οι Θείες Λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα λόγω κορονοϊού;

Αυτή είναι η τελική απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες στην οποία θα καταλήξουν όπως φαίνεται Εκκλησία και Πολιτεία.

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η ΔΙΣ με τηλεδιάσκεψη.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το τι πρόκειται να γίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθεί στην Κυβέρνηση αίτημα για την πραγματοποίηση όλων των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα σε όλους τους ναούς, κεκλεισμένων των θυρών και με την παρουσία του ιερέα, των ψαλτών και ενός – δύο προσώπων απαραίτητων για να γίνουν οι Ακολουθίες.

Σύμφωνα με πηγές της κυβερνήσεως θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Να σημειωθεί πως απίθανο φαντάζει το σενάριο οι πιστοί να κοινωνήσουν του Σώματος και Αίματος του Χριστού κατά τις ιερές μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα,τη Μεγάλη Πέμπτη ή την ημέρα του Πάσχα, έστω και μετά το πέρας της τέλεσης της Θείας Ευχαριστίας, προσερχόμενοι στους ναούς σε απόσταση και με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.